Ahad, 29 Disember 2013

berjalan sakan o_O

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 8:15 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

hulla guys!! hari ni satu hari berjalan ngn housemate merangkap my sista kt mlake ni. dy la salu bergadoh ngn ak kt sini. tp dy gak la tg salu tmpt ak story morry. thanks ya kak erna. ni last la kte jumpe sbb akk da last sem. i'm gonna miss u. huhu

Jumaat, 27 Disember 2013

macam xcaye je la??

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 9:54 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

assalamualaikum guyss. ni ha sekarang ni dok heboh pasal ikan yg naik kt lahad datu tu. mule2 mcm xcaye tau. lpas je da tgok kt youtube tu baru la caye sikit. huh alhamdulillah rezeki diorang kt sne. jimat duit xpayah bli barang dapor lagi. dok makan je ikan tu hari2. xpe la kte kt sini hanye mendoakn je ap yg terbaik. mane tau nnti rezeki kte pulak. hihi gurau je. ok guyss dadadaaa

tips nak dpt idea kreatif

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 12:17 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

ni ha kak mah nk kongsi kn lg tips nk dpt idea yg kreatif:
~ berfikir ditempat yg kemas, selesa n tanpa gangguan kerja lain.
~ berfikiran bebas n dapat menerima segala idea yg terlintas.
~ catat segala idea.
~ dapatkan pandangan serta bersedia menghadapi kritikan.
~ sentiasa yakin dengan idea yg diperolehi.
~ bersedia berkompromi dgn idea lain.
haa tu la sikit tips nk dpt idea yg kreatif dari kak mah. haha
tercetus idea time kuliah puan suzy. ahaha nampak sgt xfokus. dadaa semua. see ya

Selasa, 24 Disember 2013

apa itu stress??

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 10:53 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

ni just nk share ilmu yg ad ni. nk tau tak?? stress tu akan selalu ad kt dalm diri seseorang itu kalau seseorang tu xpandai nk balance kn dirinya sendiri. ni dia kak mah nk share ap sbb stress tu ada pada diri kita:
;-) stress adalah ujian dari allah untuk hambanya.
;-) stress dpt memdekatkn diri kita dgn allah.
;-) stress ni jugak sebagai kertas peperiksaan yg mnguji keimanan n kesabaran kite.
;-) stress juga sebagai motivasi dalaman yg terbaik untuk diri kite.
;-) stress mengajar kite bersyukur gak tau.
ni yg last ak suke.
;-) tiada istilah stress dlm kehidupan. hanya istilah ujian je yg ada sebenarnye.
p/s: ualls renung2kanlah ea. ak pon same jugak. peringatan untuk sesama sedare kite ni ha la eak.
copy: tip belajar tanpa stress.
dadadada

guitar oh guitar

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 5:05 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

alhamdulillah dpt jugak. da lme ak ngidam. bru dpt ni ha. seronok sgt la wey!! haishh guitar oh guitar. seronok xterkate ler. peace :-P

Isnin, 23 Disember 2013

simposium??

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 11:50 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

hari ni punye crite. kak jemah nk share ni. huh awal pagi kak jemah da kne wake up dari mimpi yg indah tau. spe tau simposium tu ap?? ntah la ap yg ak tau simposium ni satu perbentangan kertas kerja yg dilakukan oleh lect kuim untuk student yg amik kos psikologi ni. ak pon menganga je g sne sbb ak ni budak kaunseling. jaoh lg nk ke psikologi tu. but the way ad jugak la input yg ak dpt tau daripada ak nganga je hostel ni. hurrayy :-D

Sabtu, 21 Disember 2013

birtday gue!!

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 8:23 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

ni birtday ak taun ni yg ke 19. da besar ak rupenyer. xsangke ler. macam xcaye je. macam makin besar je. hihi firt af all thanks kt my family yg celebrate my birthday ni walaupon kt uma je ni ha. hah lg 1 sdih la xdpt nk celebrate biertday akk n abg ak bulan ni sbb ak kt kolej la. ooppss hah nmpk xbudak kt sebelah ak tu. tu nia. dy mmg suke nyebok je. birtday org mcm birthday dy jugak!! haishh xpela dy ank buah ak jugak tu. kih3. ok daa

lame ku menyepi!!

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 7:51 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

hye uallss!! sorry la. lme btul ak xmerepek kt blog ni. maklumla sbok bljar la katekn. sangat!! uallss ap khabar?? huh rindu pulak nk nulis bende2 yg merepek kt dlm ni. haishh.

Selasa, 2 Julai 2013

hari ibu yg dah berlalu

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 10:34 PTG 0 ulasan
holla semua. buat ape tu? sori ler da lme xtambah story. cuti hari tu xdpat on9 le. sbok banget. kih3 mengalahkan p.m pulak kn. nk cter ni hari tu ktorang celebrate mothers day begitu cepat sangat sbb terlalu excited. kuang5. jp nk tunjuk keknye. mesti korang terliur punyer. pas tu mesti tanye bli kt mne ek. hihi xpon nk mntak sikit latu kan.
hah tu ler gmbo keknye. i yg pilih tau. hah blagak gler. jp2 nk tunjuk suasane umah ktorang mase celebrate tu. meriah gler. 


haha tu dia gmbar mak2 kt uma ak. yg pkai tudung tu mak ak. nme dy hamidah bte mohamed. happy mothers day mak. kuang3. pas tu yg pkai bju biru tu akk ipar n akk long ak. haha tu le yg excited sgt nk celebrate sbb ad 3 org yg dah bergelar mak kt dlm uma tu.











hah ni lg satu gmbo budak action lbey. smue gmbr kne ad gmbo dy. sakit pulak hati ngn bdak tu.
tu dy nmpak xbdak yg tga suap mak dy tu. nme dy norish dania. hah dy la bdak yg ak ckp tu. kalu amik gmbo xsah kalo xde gmbo dy. 
huh da le nti smbung lg. byak cter ni bub da lme xon9 kn. huhu untuk pnutup kate "SELAMAT HARI IBU" kepada sume ibu2 kt dunia ni. toink5

Rabu, 8 Mei 2013

hoki permainanku

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 12:23 PTG 0 ulasan
salam semua. huhu pejam celik2 dah lame jugak eak ak cti sem ni. huh da kne blajar balik. alaa lupe lorh naik ni result kluar. uish takut ler. mintak2 dapat 3.5. huh aminnnn. sehat tak. eh bermonolog sendri pulak eak. huhu tu la orang ada blog nk jgak. tu le padahnye. crite xbyk ada hti nk berblog ea. hah ada sesapa yg mnat hoki tak? hah tak de? knape eak xmnat men hoki. best la men hoki. agak2 geram ngan orang tu pukul je bola tu kuat2 ibaratkan org yg korang geram tu. huhu xle bkn nk mengajo yg bukan2 tapi mcm kenyataan pun ada. hik3. ni dye crite pasal hoki ni pon ada sebabnya. huhu bru jer smalam tgok junior sekolah dulu lawn hoki. her mcm rindu la nk men hoki tu balik. tapiii da pencen ler. da xkuat mcm dulu nk berlari sana sini. apa boleh buat umur dah meningkat la katekan. padahal bru je 2 taun xpegang stik hoki tu. crite mcm da lame jeg eak. tpi time ak sdih gak la bub xdpt g wakil J. sbb time ak rmai ler yg tere2 ni. gerun mak. tp smalam hepi gak la bub dpt gak pgang kjap bola tu. smpai ke ptg gak la tgok game dorang tu. blik je hujan. huh nseb nek kete.
menegak
my twin. cye tak??
haha tu dy salah seorang junior hoki ak. sme tak mke ak nagn dy? ada yg pnggil dy tu twin ak. haha bangge seyh. nme dy ain. tu pn nk sme gak le nme ngan ak. huh lg skali bangge. 

hah yg ni plak keeper dorang yg mrangkap kapten. hbat ar dy. knal xyg mne? yg mke konon cute tu. tgn di mke. hoho. ak pnggil dy cumbet. smpai skunk kkal nme uw. sbnarnya byk lg gmbar tu. tpi xdpt la nk msukkn. kank byak lak pageny. nnti org xnk bce lau byak2 ni. sukenye dpat jmpe dorg balik. nanti jmpe lg yek..

Jumaat, 26 April 2013

seronoknya cuti

edit by sitiainoramirah abd.tahir di 3:53 PTG 0 ulasan
hai sume. bru teringat ad story best la. lpe plak nk story an. huh mcm xcye plak da cti pnjang. xla pnjang mne sbulan jeg kot. huh ok la tu dr xdpt cti nti sdey plak. hak3 mcm xcye skejap jeg da hbis sem dua. dlu mse sem satu sdih sgt rse mcm lmbt btul la nk abis hak3. herm ni ad lg stu cter best. nk tau x? tp da tgk jgn jelous plak eak hu3. tmptny syok sgat2. jap ea

hak3 jelous x?? ktorang nek bananana. hu3 orang len rsau ke exam ktorang bole g jln2 lg eak? sje nk relax2 kn otak ni. ni smua housemate sy n ad lg beberapa yg xdpt join bub dorang xde. hurm ok la ni je story yg trbaru. huhu kamsahamida kt spe yg bce ni.. dadaaa


edit by sitiainoramirah abd.tahir di 11:43 PG 0 ulasan
salam semua. .

hurm sbenarnya xtau nk tulis ap bub kte orang baru.
kalau ad perkembangan t'baru nti kte share yek. hu3
thank you
 

Cerita MIRA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review